Αλέξανδρος Καρολίδης

Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

service-icon-2

Ο ιατρός Αλέξανδρος Καρολίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1961. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στη διάρκεια της φοίτησής του έλαβε τρεις φορές υποτροφία σαν επιβράβευση για τις επιδόσεις του, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης, έλαβε βραβείο από το ίδρυμα Σμπαρούνη -Τρικόρυφου για εργασία του για τον καρκίνο του φύματος του VATER.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 21 μήνες και εξετέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) για δύο χρόνια στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου Κιλκίς. Ειδικεύτηκε αρχικά για δύο χρόνια στην Παθολογία, στη Β΄Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Από το 1998 εργάζεται ως ιδιώτης Γαστρεντερολόγος στη Δράμα.

Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (Hepato-Gastroenterology) και εισηγήσεις σε ιατρικά συνέδρια για τον καρκίνο του ήπατος, τις ηπατίτιδες, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του πεπτικού, κ.λπ.

Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην επεμβατική ενδοσκόπηση, στην Ενδοσκοπική πολυπεκτομή πολυπόδων παχέος εντέρου και στομάχου σε πρώτο χρόνο, στην αρχική ενδοσκόπηση που τους διαγιγνώσκει, καθώς επίσης, σε πρώτο χρόνο απολίνωση κιρσών οισοφάγου, αιμόσταση με έγχυση αιμοστατικών ουσιών ή αιμοστατικά clips, αφαίρεση ξένων σωμάτων κ.λπ.

Διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου